Over de site

Op deze site publiceren we over recreatie en toerisme in Groningen en Friesland. De informatie is helder gerubriceerd zodat je snel ontdekt waar jij vandaag naar toe kunt gaan. Vakantiegangers doen ideeën op, maar ook de inwoners van Friesland en Groningen zelf worden geïnspireerd. Zij wonen in een prachtige, natuur-rijke omgeving.

.

Zwemlocaties buitenwater en (openlucht) zwembaden

In zowel Groningen als Friesland zijn diverse locaties waar je kunt zwemmen in buitenwater. Bekijk op onderstaande kaart waar je terecht kunt en klik op de icoontjes voor meer informatie. De zwembaden,  openlucht én overdekt, staan er ook op aangegeven.

 

 

 

Voormalige zandwinput bij Rinsumageest recreatieterrein Eeltsjemar

Kom eens zwemmen bij Rinsumageest Eeltsjemar. Het meer en strand bij de voormalige zandwinput is een geliefde zwemlocatie voor jong en oud.

 

Overdekt zwembad De Wetterstins in Burgum

De Wetterstins is het overdekte zwembad in Burgum. Met name op zondag is het geopend voor recreatief gebruik, van 9.30 tot 15.00 uur.

 

In de Burgumer Mar bij Jistrum is een zwemlocatie ingericht

Wil je zwemmen in buitenwater? Dat kan bij Jistrum. Er is een strandje aan de noordkant van het Burgumer Mar.  De zwemlocatie heet Blauwhoek.

 

Zwemmen Esonstad Friesland zwemlocatie Lauwermeer Oostmahorn

Onder aan de dijk bij Oostmahorn (Anjum), ter hoogte van recreatiepark Esonstad, vind je een zwemstrandje aan het Lauwersmeer. Links is een surfstrand en zijn toiletvoorzieningen. Rechts is ruimte voor iedereen die van zonnebaden en water houdt.