Over de site

Op deze site publiceren we over recreatie en toerisme in Groningen en Friesland. De informatie is helder gerubriceerd zodat je snel ontdekt waar jij vandaag naar toe kunt gaan. Vakantiegangers doen ideeën op, maar ook de inwoners van Friesland en Groningen zelf worden geïnspireerd. Zij wonen in een prachtige, natuur-rijke omgeving.

.

Lauwersmeer waterspeeltuin Lauwersoog speeltuin Groningen

Bezocht jij de waterspeeltuin in Lauwersoog?
Geef je waardering:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4 votes, average: 3,50 out of 5)
Loading...
Op zoek naar meer activiteiten voor kinderen? Klik hier
Op zoek naar meer buitenactiviteiten? Klik hier


 Waterspeeltuin Lauwersoog is leerzaam én leuk

Waterspeeltuin Lauwersoog – In Lauwersoog leven kinderen zich uit in de waterspeeltuin die gemeente De Marne hier realiseerde. Je vindt de educatieve speeltuin achter de Museumhaven, naast café/restaurant het Booze Wijf, vlak bij de stranden.

Lauwersoog Waterspeeltuin

Speeltuin Lauwersoog

In de waterspeeltuin staan gewone wipkippen, glijbanen en klimnetten, maar ook bijzondere toestellen zoals een speelboot en baggertoestellen. Met deze laatsten kunnen de kinderen graven of zand en water transporteren. De speeltuin is zo ontworpen dat kinderen leren hoe watersystemen werken en hoe ze moeten samenwerken om deze systemen in werking te krijgen.

 

Lauwersoog Waterspeeltuin

 

Pa en ma op het terras,

de kids vermaken zich kostelijk

 

 

In de speeltuin staan bankjes voor begeleidende volwassenen, maar grote kans dat zij zelf ook graag even willen uitproberen hoe alles werkt. En als je er genoeg van hebt: vanaf het terras bij het Boze Wijf heb je prachtig zicht op de speeltuin.

 

 

Neem ook nog even plaats

op de picknickbank

boven het water

 

 

 

Vlonderpad

Loop je vanaf de speeltuin naar de buitenhaven van Lauwersoog, dan kun je het ‘vlonderpad’ nemen. Klim daar op de enorme waterbank en laat je benen bungelen boven het water. Hoe voelt dat, zitten op een waterbank? Er zijn nergens leuningen of hekjes, dus het voelt misschien wel wat spannend.

Lauwersoog Waterspeeltuin

 

 


Waterspeeltuin Lauwersoog

Nabij Strandweg 1, 9976 VS Lauwersoog

Vrij toegankelijk


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *