Over de site

Op deze site publiceren we over recreatie en toerisme in Groningen en Friesland. De informatie is helder gerubriceerd zodat je snel ontdekt waar jij vandaag naar toe kunt gaan. Vakantiegangers doen ideeën op, maar ook de inwoners van Friesland en Groningen zelf worden geïnspireerd. Zij wonen in een prachtige, natuur-rijke omgeving.

.

Waar ligt Buitenpost?
Buitenpost is een dorp in Noordoost-Friesland, gelegen in de gemeente Achtkarspelen. Kijk op de kaart.

 

Vanaf het treinstation in Buitenpost langs bos en pingo’s

De route die is getekend bestaat uit twee rondjes van ieder ongeveer 7,5 kilometer. Grenzend aan de route zijn nog twee wandelgebieden waar je leuk kunt wandelen. De ene is eigendom van Staatsbosbeheer en ligt links en rechts van het Poelepaad. Het andere  is het park dat hoort bij Fogelsangh State.

 

Bruin = openbare weg | paars = fietspad | geel = onverhard | oranje = onverhard, gesloten van  1 maart tot 15 juni (broedseizoen) | groen = ruiterpad

 

Je downloadt de bijbehorende gpx-bestanden onderaan deze pagina.

Wandelroute Buitenpost door verrassend landschap

Denk je aan Buitenpost, dan denk je aan de spoorlijn Groningen-Leeuwarden en aan de Rijksstraatweg, de 80-kilometerweg tussen Groningen en Leeuwarden. Op beide doorgaande routes kruis je enkele kleine landweggetje. Je bent er echter voorbij voordat je het weet. Zou je er voor kiezen uit te stappen, dan zou dat de start kunnen zijn van een prachtige wandeling. Welke? Daarover lees je hier.

 

Wandelroute Buitenpost

 

 

Parkeren kan je doen bij het treinstation in Buitenpost. Of bij botanische tuin De Kruidhof, waar tevens het IJstijdenmuseum is gevestigd. Je kunt ook parkeren in nabij gelegen dorp Veenklooster, waar je langskomt als je in de omgeving van Buitenpost een wandelroute wilt lopen.

Met het benoemen van deze parkeergelegenheden hebben we ook direct drie attractieve locaties in

Buitenpost en nabije omgeving benoemd. Je vindt meer informatie over het IJstijdenmuseum, De Kruidhof en het Veenkloosterbos op de pagina’s die we hierover op deze site over hebben geschreven.

Het door de regiobewoners en hun kinderen oh zo geliefde Veenkloosterbos is niet gratis toegankelijk, al is het entreegeld niet hoog. Belangrijker is misschien om er rekening mee te houden dat honden in dit bos niet welkom zijn. Lekker ravotten kunnen de honden daarentegen wel in het bosje met jonge boomaanplant van Staatsbosbeheer. Je vindt deze locatie aan de andere kant van de route op het kaartje ‘Wandelroute Buitenpost’.

Onderweg kom je ook nog twee pingoruïnes tegen (de Hamstrapoel en de een tegenover Fogelsangh State), mooie fietspaden, en als ervoor kiest om over het Pardadyske te lopen (officieel valt dit gebied onder Kollum) dan passeer je ook nog het Bloemenparadyske. In de zomer pluk je hier op vrijdag je eigen bos bloemen.

 

 


Wandelroutes Buitenpost 6 tot 12,5 kilometer

Natuurlijk wil je nog een indicatie over de de afstanden op bovenstaande kaartje. Het rechter rondje is ongeveer zes kilometer lang. Het linker rondje ongeveer acht kilometer. Loop je beide rondjes, zonder het dwarsstukje dan maak je een wandelroute van 12,5 kilometer.

 

Download de routes als pdf- of gpx-bestand


Download het gpx-bestand op je computer of mobiele apparaat. Importeer het in Google Maps (My Maps), een wandel-GPS-systeem of bijvoorbeeld in de app OruxMaps. Tip: je moet het gpx-bestand eerst uit het ZIP-bestand halen. Daarvoor heb je soms een aparte applicatie nodig.

Wandelroute Buitenpost Online Toeristenbureau

 

GPX wandelroute Buitenpost 6 kilometer

Wandelroute Buitenpost Online Toeristenbureau

GPX Wandelroute Buitenpost 8 kilometer

Wandelroute Buitenpost Online Toeristenbureau

GPX Buitenpost 12,5 kilometer

Kaartje wandelroute Buitenpost

 

Wandelde of fietste jij al eens in de omgeving van Buitenpost?
Geef je waardering
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 4,00 out of 5)
Loading...
Op zoek naar nog meer korte wandelroutes?
Op zoek naar andere buitenactiviteiten?
Op zoek naar horecagelegenheden?
Op zoek naar overnachtingsmogelijkheden?
Breng andere wandelaars op de hoogte van je bevindingen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *