Over de site

Op deze site publiceren we over recreatie en toerisme in Groningen en Friesland. De informatie is helder gerubriceerd zodat je snel ontdekt waar jij vandaag naar toe kunt gaan. Vakantiegangers doen ideeën op, maar ook de inwoners van Friesland en Groningen zelf worden geïnspireerd. Zij wonen in een prachtige, natuur-rijke omgeving.

.

Wandelen Friesland – Uitkijktoren Bergumermeer

Kijken bij het Bergumermeer en lopen over drassig rietveld

Vakantie Bergumermeer

Het is vaak fijn een doel te hebben bij het maken van een wandeling. De uitkijktoren bij het Bergumermeer bijvoorbeeld. Voor zowel volwassenen als voor kinderen is het leuk om daar naartoe te lopen.

Een steiger over drassig gebied leidt naar het uitzichtpunt bij het Bergumermeer. Aan de overkant zie je Jistrum liggen. En de elektriciteitscentrale zie je vlakbij vanaf deze plek. Wat moet je er verder over zeggen? Je kunt beter zelf gaan kijken. Laat je verrassen door mooie vergezichten, vogels en begroeiing.

Bergumermeer of Burgumer Mar

Bergumermeer is de Nederlandse naam voor het Burgumer Mar. Friesland heeft besloten dat de Friese benaming de officiële benaming is. Dit geldt onder andere voor alle waternamen. Officieel is het dus Burgumer Mar en geen Bergumermeer. Officieel heet de provincie ook geen Friesland, maar Fryslân. Dit laatste woord doet het echter zo slecht als zoekwoord in de Google-zoekmachine, dat we op deze site kiezen voor het gebruik van de Nederlandse provincienaam.

Wil je weten hoe je komt bij het beginpunt van dit leuke pad? Kijk dan op de ‘wandelkaart Burgum‘.


Liep jij ooit deze lange steiger af, op weg naar dat hoge punt?
Geef je waardering:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 3,00 out of 5)
Loading...

Op zoek naar buitenactiviteiten? Klik hier
Op zoek naar wandelroutes? Klik hier
Deel je ervaring met je volgers:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *