Over de site

Op deze site publiceren we over recreatie en toerisme in Groningen en Friesland. De informatie is helder gerubriceerd zodat je snel ontdekt waar jij vandaag naar toe kunt gaan. Vakantiegangers doen ideeën op, maar ook de inwoners van Friesland en Groningen zelf worden geïnspireerd. Zij wonen in een prachtige, natuur-rijke omgeving.

.

Watersport Friesland – Trailerhelling Kollumerzwaag

Je boot te water bij de trailerhelling Kollumerzwaag en vissen maar.

In 2008 werd er in Kollumerzwaag het haventje geopend, met een trailerhelling. Dat was op dat moment al bijna dertig jaar een wens van de dorpsbewoners. De haven ligt aan het eind van de Sweacherfeart (Kollumerzwaagstervaart).

Trailerhelling Friesland

Vaarroute Friesland

De Sweacherfeart komt uit op de Zwemmer. Je vaart er langs als je de ‘vaarrroute Noordoost-Friesland‘ volgt. Je vindt de route op de detailkaart onder ‘watersport’.

De Sweacherfeart is ongeveer drieënhalve kilometer lang. In het haventje heeft, behalve de trailerhelling, ook picknickvoorziening en een invalidensteiger. De grote pleziervaart kan er niet komen, te weinig diepte, te lage bruggen.

Kleine boten en kano’s varen echter door een natuurlijke omgeving, waar het goed vissen is. De trailerhelling Kollumerzwaag is gratis te gebruiken. Het adres is Feartswei, 9298 JV in Kollumerzwaag.

Ook dit is een prachtig stuk natuur en vele vissers doen er een goede vangst.

www.kollumerzwaag.nl


Heb jij gevist in de Sweacherfeart?
Geef je waardering:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 3,00 out of 5)
Loading...

Terug?
Klik op het pijltje links boven in je browser
Of klik het tabblad/venster weg via het kruisje
Ga met deze link naar de startpagina (Home) >>>
Deel je ervaring met je volgers:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *