Over de site

Op deze site publiceren we over recreatie en toerisme in Groningen en Friesland. De informatie is helder gerubriceerd zodat je snel ontdekt waar jij vandaag naar toe kunt gaan. Vakantiegangers doen ideeën op, maar ook de inwoners van Friesland en Groningen zelf worden geïnspireerd. Zij wonen in een prachtige, natuur-rijke omgeving.

.

Watersport Friesland – Trailerhelling De Westereen

Trailerhelling tussen De Westereen en Wâlterswâld

Naast de brug in de Miedwei, tussen De Westereen en Wâlterswâld, is een gebruikersvriendelijke trailerhelling. Niet te stijl, ruim en ook geschikt voor kanteltrailers met een onderwaterdorpel. Er is volop parkeergelegenheid en er is een steiger aanwezig.

Het is een openbare helling, gratis te gebruiken. Adres: Miedloane, 9271 VE De Westereen. De trailerhelling ligt nabij het dorp Wâlterswâld. De Friese dorpen De Westereen en Wâlterswâld worden in het Nederlands aangeduid met Zwaagwesteinde en Wouterswoude.

Trailerhelling Friesland

Vanaf deze boothelling (slipway) aan de Nije Feart vaar je de ene kant op naar het Burgumer Mar (ongeveer acht kilometer) en De Leijen (veertien kilometer).

Trailerhelligen Friesland

 

De andere kant uit vaar je richting Westergeest (vierenhalve kilometer).  Kollum, Dokkum en Dokkumer Nieuwe Zijlen zijn vanaf deze trailerhelling bereikbaar. Bij Dokkumer Nieuwe Zijlen kun je door de sluis naar het Lauwersmeer.

Kano’s die bij de trailerhelling De Westereen te water worden gelaten, kunnen vanaf daar het Bûtenfjild bereiken, al moeten ze de kano wel langs het gemaal tillen om de Falomsterfeart in te varen.

 

 

 


Ken jij deze trailerhelling tussen De Westereen en Wâlterswâld?
Geef je waardering:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 3,00 out of 5)
Loading...

 

Naar de route door het Bûtenfjild?
Op zoek naar andere trailerhellingen?
Benieuwd naar de andere themakaarten?
Deel je ervaring met je volgers:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *