Over de site

Op deze site publiceren we over recreatie en toerisme in Groningen en Friesland. De informatie is helder gerubriceerd zodat je snel ontdekt waar jij vandaag naar toe kunt gaan. Vakantiegangers doen ideeën op, maar ook de inwoners van Friesland en Groningen zelf worden geïnspireerd. Zij wonen in een prachtige, natuur-rijke omgeving.

.

Huur eens een vakantiehuis bij wad of aan ‘t zandpad

Prachtige plekjes zijn er volop in de provincies Groningen en Friesland. Rondom Nationaal Park het Lauwersmeer zijn veel nostalgische optrekjes die de eigenaar zo authentiek mogelijk heeft verbouwd voor gasten. Natuurlijk zijn er ook geheel andere vakantiewoningen te huur. Moderne bungalows die van alle gemakken zijn voorzien, huisjes op gezellige recreatieterreinen waar ontmoeting centraal staat.

 

 

Vakantiehuisje huren in dorp of vakantiepark?

Klik op de icoontjes op bovenstaande kaart en ontdek de uiteenlopende mogelijkheden die er zijn als jij een vakantiehuisje wilt huren? Zoek je een recreatiewoning in dorp of vakantiepark? De mogelijkheden zijn groot. Ontdek op deze pagina de verrassende plekjes die er zijn aan de waddenkust, in het Lauwersmeergebied, de Friese Wouden en het Westerkwartier.

Als jij een eigen huis ter beschikking wilt hebben als je er ‘even tussenuit gaat’, dan kan je te kust en te keur in het grensgebied van Groningen en Friesland. Op deze pagina tonen we je steeds meer mogelijkheden, het liefst mét achtergrondartikel, zodat jij de leuke opties die je hier tegenkomt niet meer ‘uit je hoofd krijgt’. Er zijn recreatieparken met vakantiebungalows of luxe vakantieappartementen.

Er zijn particulieren die een huis geschikt hebben gemaakt voor de verhuur als vakantiewoning, er zijn vakantiehuisjes aan het water en recreatiewoningen in het bos. Tussen allerhande ‘normale’ vakantiewoningen vind je soms ook verrassend originele overnachtingslocaties, zoals boomhuten, pipowagens of  bijvoorbeeld een Finse Kota … laat je verrassen.

 

 


Esonstad Lauwersmeer Recreatiepark Friesland Landal

Landal Esonstad bij Oostmahorn ligt aan het Lauwersmeer. Authentiek geveltjes geven het vakantiedorp sfeer. Leuk voor kinderen, jongeren én senioren. Ongeveer 250 recreatiewoningen bij het water.

Vakantiewoning  It Koaihus in Jistrum (3 personen)

Vakantiewoning It Koaihûs in Jistrum (midden in nationaal landschap de Friese Wouden) is een authentiek Fries wâldhúske aan een zandpad. Het is geschikt voor drie personen.

 

Vakantiewoning  B&B De Coulisse Jistrum (2 personen)

B&B De Coulisse in Jistrum is een ideale vakantiewoning voor tuinliefhebber, wandelaar, fietser of vogelspotter. De tweepersoons woning biedt veel privacy.