Over de site

Op deze site publiceren we over recreatie en toerisme in Groningen en Friesland. De informatie is helder gerubriceerd zodat je snel ontdekt waar jij vandaag naar toe kunt gaan. Vakantiegangers doen ideeën op, maar ook de inwoners van Friesland en Groningen zelf worden geïnspireerd. Zij wonen in een prachtige, natuur-rijke omgeving.

.

Kamperen blijft ‘in’.  Geniet jij nog van de natuur?

Kamperen in Nederland heeft zelden iets te maken met ontberingen. Zelfs campings van Staatsbosbeheer, die bekend staan om hun eenvoud en natuurlijke karakter, hebben goede sanitaire voorzieningen en een kooklocatie onder dak. Nee kamperen in Nederland is meer een heerlijke gelegenheid om veel buiten te zijn met de zon op je huid en je haren wapperend in de wind.

 

 

Eropuit met tent, caravan of camper?

Er zijn talloze campings rondom het Lauwersmeer, in de Noordelijke Friese Wouden en Groningse Westerkwartier. Het is wel een beetje een ‘vergeten gebied’ als het om toerisme en recreatie gaat.

De marketing voor het toerisme in Friesland richt zich vaak op de elf steden en het Friese Merengebied. De marketing voor het toerisme in Groningen richt zich met name op de stad Groningen en de waddenkust. Alsof west-Groningen niet mooi is. Alsof Oost-Friesland een saai weidelandschap is. Integendeel! Soms waan je je in Frankrijk als je over de schattige slingerwegen omzoomd met boompjes rijdt in de noordelijke provincies.

 

Jou favoriete camping

Zoek je een overnachtingslocatie in deze streek en ben jij een echt ‘buitenmens‘? Kijk dan op deze pagina en ontdek welke leuke campings zich hier bevinden.

Je vindt adressen en beschrijvingen van een gevarieerd aanbod aan locaties waar je terecht kan met je tent, caravan of camper. Er zijn grote campings bij waar een recreatieteam actief is, maar ook kleine campings met niets anders dan een waterkraan.

 

Boerencamping? Minicamping?

In Friesland en Groningen voeren kleinschalige recreatieve bedrijven de boventoon: natuurcampings, boerencampings, minicampings of bijvoorbeeld SVR-campings. Zoek je specifiek een camping van Staatsbosbeheer, een camping bij een jachthavens of een camping om je familieweekend te organiseren? Via bovenstaande kaart vind jij je ideale camping.

 


Minicamping De Flintertún Jistrum in Jistrum (Friese Wouden)

Minicamping De Flintertún in Jistrum is een plek waar je tot jezelf komt. De gast is koning op deze boerencamping in Jistrum waar volop rust en ruimte is.

 

Paalkamperen bij Frytsjam Twijzel

Weet jij waar je kunt paalkamperen? Reserveren kun je deze plekken niet, er gratis staan wel. Er is een paalkampeerterrein bij Frytsjam in Twijzel.