Over de site

Op deze site publiceren we over recreatie en toerisme in Groningen en Friesland. De informatie is helder gerubriceerd zodat je snel ontdekt waar jij vandaag naar toe kunt gaan. Vakantiegangers doen ideeën op, maar ook de inwoners van Friesland en Groningen zelf worden geïnspireerd. Zij wonen in een prachtige, natuur-rijke omgeving.

.

De kwaliteit van de meeste B&B’s in het noorden is hoog

De Bed & Breakfast-locaties in Groningen en Friesland vormen een bijzondere groep overnachtingslocaties. Bijna ieder dorp heeft wel één of twee locaties waar gasten welkom zijn. Particulieren stellen een kamer in hun woning beschikbaar of kleinschalig werkende ondernemers hebben op een schitterende locatie ruimte voor gasten.

 

Laat je verrassen door je gastheer bij een B & B

Mensen op een prachtige woonlocatie hebben vaak het gevoel: ‘dit wil ik delen’. Ze maken een monumentaal pand geschikt voor verhuur. Of ze hebben een kamer over en richten die in als gastenverblijf. Sommigen hebben een schitterende tuin en realiseren daarin verhuurbare appartementen. Onder de noemer B&B tref je een grote variatie aan onderkomens.

Sommige locaties zijn geschikt voor stellen, andere voor gezinnen. Er zijn zelfs B&B’s die geschikt zijn voor groepen of families. De meeste gastenverblijven zijn meer dan dik in orde: ze zien er vaak prachtig uit.
Het enthousiasme van de gastheer of – vrouw is meestal groot, omdat men zelf zo geniet van het wonen

en werken op de aangeboden locatie.

In Friesland staat B & B trouwens niet voor Bed & Breakfast. In deze provincie wordt een eigen streektaal gesproken en staat B & B voor Bêd en Brochje. (letterlijk vertaald: bed en broodje)