Over de site

Op deze site publiceren we over recreatie en toerisme in Groningen en Friesland. De informatie is helder gerubriceerd zodat je snel ontdekt waar jij vandaag naar toe kunt gaan. Vakantiegangers doen ideeën op, maar ook de inwoners van Friesland en Groningen zelf worden geïnspireerd. Zij wonen in een prachtige, natuur-rijke omgeving.

.

Opende Uit met Kids Friesland Groningen Blotevoetenpad

Vet Cool met je blote voeten door de poel

1,4 kilometer lang is het blotevoetenpad dat Staatsbosbeheer tien jaar geleden aanlegde in de provincie Groningen tussen Peebos en de Kaleweg (Opende). Zand, modder, gras en staptegels in het water: voor jong en oud is het een leuke ervaring op blote voeten over dit pad te lopen. Je kunt heen en terug gaan (totaal 2,8 kilometer), maar ook een omweggetje maken. Evenwijdig aan het blotevoetenpad liggen twee sfeervolle landweggetjes.

Blotevoetenpad Groot

Aan beide kanten van het Blôde Fuottenpaad (zoals het pad officieel heet) is een parkeerplaats. Aan de kant van de Kaleweg is water met strandje. Bij Peebos is een horecavoorziening.

De horecavoorziening is de voormalige koffie- en theetuin De Kleine Zanden. Deze is verhuisd naar de werkschuur van Staatsbosbeheer en heet nu Blotevoetenhof. In samenwerking met Staatsbosbeheer en De Zijlen wordt voorbijgangers een gezellig terras geboden. Ook is hier een toilet.
Opende Blotevoetenpad 2016 (9)
Opende Blotevoetenpad 2016 (2)

Onderweg op het blotevoetenpad vind je niet alleen (bungel)bankjes om even uit te rusten, maar ook bijvoorbeeld hangmatten en een touwbrug. Natuurlijk mag je op gewone schoenen, laarzen of klompen het pad bewandelen, maar feit blijft dat je er vies van kan worden. (Groot)ouders, en anderen die kinderen begeleiden, doen er goed aan een extra setje kleding mee te nemen voor het kroost.

Kies je er voor om niet dezelfde weg terug te lopen dan kun je op de Peebos links afslaan naar de Fryske Dyk, of rechtsaf naar de  Jiltdijksreed. Je route wordt dan ongeveer vier kilometer lang. De Fryske Dyk vormt de provinciegrens tussen Groningen en Fryslân.

 Blotevoetenpad Opende Blôde Fuottenpaad wandelroute Groningen

Opende Blotevoetenpad 2016 (8)

Jiltdijksreed Opende

Opende Blotevoetenpad 2016 (14)


Staatsbosbeheer Blôde Fuottenpaad

De ene parkeerplaats is ter hoogte van de Kaleweg 13, 9865 TC Opende

De andere parkeerplaats is ter hoogte van Peebos 1a, 9865 TG Opende

Bij Peebos is ook de startlocatie voor een aantal prachtige wandelroutes.

Het pad is het hele jaar vrij toegankelijk


Ken jij het Blôde Fuottenpaad in Opende?
Geef je waardering:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (5 votes, average: 3,20 out of 5)
Loading...
Op zoek naar meer activiteiten voor kinderen?
Op zoek naar meer buitenactiviteiten?
Op zoek naar wandelroutes?
Deel je ervaring:

2 Responses to Opende Uit met Kids Friesland Groningen Blotevoetenpad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *