Over de site

Op deze site publiceren we over recreatie en toerisme in Groningen en Friesland. De informatie is helder gerubriceerd zodat je snel ontdekt waar jij vandaag naar toe kunt gaan. Vakantiegangers doen ideeën op, maar ook de inwoners van Friesland en Groningen zelf worden geïnspireerd. Zij wonen in een prachtige, natuur-rijke omgeving.

.

Vijf manieren om ondernemers van dienst te zijn

Het Online Toeristenbureau is een publiciteitswebsite en organisatiebureau, gericht op toeristen en recreanten in het prachtige grensgebied van Friesland en Groningen. Wat wil je weten als je in dit rustieke landschap een vakantiewoning huurt? Wat wil je weten als je eropuit trekt na een fijne overnachting bij een Bed & Breakfast? Grote kans dat je het antwoord vindt op www.online-toeristenbureau.nl. Niet alleen recreanten, ook ondernemers in de toeristische sector doen hun voordeel met onze diensten. Dat vinden we belangrijk, want zij vormen de basis van alle recreatievoorzieningen in de regio.

 

LOGO-online-toeristenbureau-CMYK

Het Online Toeristenbureau

versterkt online activiteiten recreatieve sector

Bedrijfspresentaties en digitaal drukwerk
Websitebezoekers klikken op de getoonde locaties en vinden bedrijfspresentaties. Zij downloaden routes, folder of kortingsbonnen. Daarmee vergroot een ondernemer het bereik van respectievelijk zijn website en zijn drukwerk.

 

Achtergrondverhalen
Voor meer publiciteit stuurt u recreatienieuwtjes naar online.toeristenbureau@gmail.com. Wie weet wordt er aandacht aan besteed in ons blog waarin wij graag de verdieping zoeken op het gebied van recreatie in Noord-Nederland.

 

Activiteiten
Ook voor het organiseren van allerhande verbindende activiteiten bent u bij het Toeristenbureau op het juiste adres. Stel: u heeft een idee, maar de uitvoering komt niet van de grond. Het Online Toeristenbureau denkt mee, neemt regeltaken uit handen, schrijft een communicatieplan en verzorgt de PR.

 

Recensies
Wilt u wel eens dat er een recensie over uw bedrijf wordt geschreven? Zou u het hoofdonderwerp willen zijn in een blog, of bezoek krijgen van een mystery guest? Zou u willen dat een journalist uw interessante gast komt interviewen op locatie? Laat het ons weten en we gaan op zoek naar de mogelijkheden.

 

Persoonlijke betrokkenheid

Het Online Toeristenbureau is een idee van grafisch vormgever Wieger van der Ploeg en schrijver en fotograaf Karoline van den Donker. De website weerspiegelt de persoonlijke interessegebieden: “We houden van het buitenleven, natuur en plaatsen die leuk zijn voor kinderen of honden. Maar ook van

goede restaurants, gezellige terrasjes, cultuurhistorie en milieuvriendelijk recreëren.”

 

Overzichtelijke website
Er zijn verschillende manieren om www.online-toeristenbureau.nl te doorzoeken: bijvoorbeeld via gebiedskaarten, op thema of per plaats. Daardoor krijgt de bezoeker precies de informatie die past bij zijn wensen.

 

Toeristische sector

 

Doelgebied
Het Online Toeristenbureau wordt niet gesubsidieerd. Dat heeft als voordeel dat wij ons niet hoeven te beperken tot een provincie of gemeente, maar aandacht kunnen besteden aan alle plekjes in de omgeving die de moeite waard zijn voor een recreant.
Speerpunt van ons doelgebied is het grensgebied van Groningen en Friesland; zeg maar het Lauwersmeer en wijde omgeving; van wad tot Fryske Wâlden en van het Friese nationaal park De Alde Feanen tot het Groningse Hogeland.

Het Online Toeristenbureau zoekt nadrukkelijk samenwerking met anderen in de recreatieve sector. “Onze regio heeft zoveel mogelijkheden. Hoe meer initiatief, hoe meer we de omgeving op de kaart zetten, zorgen voor werkgelegenheid en een plezierige samenleving creëren.”

 

Belangstelling? Vragen?
Mail of bel.

 


Online Toeristenbureau

www.online-toeristenbureau.nl

online.toeristenbureau@gmail.com – 06-40659587