Over de site

Op deze site publiceren we over recreatie en toerisme in Groningen en Friesland. De informatie is helder gerubriceerd zodat je snel ontdekt waar jij vandaag naar toe kunt gaan. Vakantiegangers doen ideeën op, maar ook de inwoners van Friesland en Groningen zelf worden geïnspireerd. Zij wonen in een prachtige, natuur-rijke omgeving.

.

Museum Leeuwarden Friesland Natuurmuseum Fryslân

Natuurmuseum Fryslân bekroond als ‘het leukste uitje van Friesland’

Het Natuurmuseum Fryslân is een museum voor kinderen, ouders en grootouders. Voor natuurliefhebbers en iedereen die wel eens een potvis van nabij wil zien, een rondje boven Fryslân wil vliegen of over de bodem van een sloot wil lopen. Zelf doen en beleven staan centraal en maken dit museum tot ‘het natuurleukste van Nederland!’

Natuurmuseum Fryslân

Natuurmuseum Fryslân

Het thema van het museum is de natuur van Fryslân. Vier verdiepingen vol informatie, bijzondere dieren en planten, opdrachten, proefjes, spelletjes en andere verrassingen nodigen uit om ontdekt te worden.

Het Natuurmuseum Fryslân is door de Museuminspecteurs uitgeroepen tot ‘Nummer 1 Kidsproof museum van Friesland’ en door de ANWB-leden tot ‘Leukste uitje van Friesland’.

Natuurmuseum Leeuwarden Friesland

Natuurmuseum Friesland

Kidsproof museum

In het Natuurmuseum Fryslân ga je op avontuur in de natuur. Een Friese kapitein laat je zijn schatten zien die hij op zijn reizen rond de wereld heeft verzameld. Je vindt er buideldieren, kangoeroes en een echte tijger. In de walviszaal voel je je Klein Duimpje naast de enorme kaken van de blauwe vinvis. Dagelijks is de preparateur aan het werk. Hier kun je zien hoe hij een ransuil, een torenvalk of een veldmuis opzet.

Beroemd is ‘Friesland onder Water’. Al wandelend tussen kroos en waterplanten ontmoet je er duikende aalscholvers, verscholen snoeken en een gevaarlijk uitziende meerval. En het bijzondere is; je voeten blijven droog…

Ook kinderen van 4 tot 8 jaar hebben het naar hun zin in het museum. Speciaal voor hen wordt er op vaste tijden een sprookje verteld rond Li-Ming, een draak van 14 meter lang. Hier kunnen ze op zoek naar de sleutel van de schatkist en mogen ze een wens doen bij de wensfontein.

Tentoonstelling ‘Verwonderland’

In de vaste tentoonstelling ‘Verwonderland’ draait het om de bijzonderheden in de natuur. Vijftien units met elk een afgerond onderwerp laten de bezoekers verwonderen en verbazen. Elke unit is een eilandje waar van alles te ontdekken valt. Ze gaan over dieren en planten, over schelpen en eieren, over zintuigen en records in de dierenwereld. Wie kan het hardste lopen, het snelste zwemmen, wie krijgt de meeste nakomelingen en welk dier wordt het oudst? Insecten worden in de spotlight gezet en er is een heuse schatkamer waar steeds weer iets nieuws is te zien. Maar er is ook een vies onderwerp in Verwonderland: Drukken & Drollen, een onthullende kijk op het toiletgebeuren bij mens en dier. Kortom: vijftien units, vijftien unieke verhalen!

Natuurmuseum Leeuwarden Friesland


 

Natuurmuseum Fryslân

Schoenmakersperk 2, 8911 EM Leeuwarden – telefoon 058 233 22 44

www.hetnatuurmuseum.nl; info@natuurmuseumfryslan.nl

Geopend van dinsdag tot en met zondag van 11.00 tot 17.00 uur.


Was jij al eens in Natuurmuseum Fryslân?
Geef je waardering:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 3,00 out of 5)
Loading...
Op zoek naar meer leuke activiteiten voor kinderen? Klik hier
Op zoek naar meer binnenactiviteiten? Klik hier
En deel je ervaring:

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *