Over de site

Op deze site publiceren we over recreatie en toerisme in Groningen en Friesland. De informatie is helder gerubriceerd zodat je snel ontdekt waar jij vandaag naar toe kunt gaan. Vakantiegangers doen ideeën op, maar ook de inwoners van Friesland en Groningen zelf worden geïnspireerd. Zij wonen in een prachtige, natuur-rijke omgeving.

.

Minicamping Jistrum Friesland Friese Wouden De Flintertún


Minicamping Jistrum

De Flintertún

   FRIESLAND – Boerencamping voor liefhebbers van fietsen, wandelen en water

minicamping friesland Jistrum flintertun


De Flintertún – boerencamping Noordoost-Friesland

In de buitenlucht recreëren en doen wat je wilt, is het doel van Daan, eigenaar en beheerder van De Flintertún. Deze minicamping in Jistrum is netjes onderhouden en ligt midden in het mooie coulissenlandschap De Friese Wouden. “We zitten aan fietsroutes, menroutes en wandelroutes, maar er zijn ook families die bij ons hun familieweekend organiseren. Er kan hier veel”, zegt de campingbaas.

svr-minicamping-flintertun-jistrum-friesland-03

Minicamping in Friesland

Kort gemaaid gras, boompjes als windkering en volop ruimte. Dat is wat opvalt als je deze minicamping in Friesland oploopt. “We hebben geen afgebakende veldjes”, zegt Daan. “Sommigen willen dicht bij de toiletvoorzieningen staan. Anderen komen voor rust en plaatsen hun caravan zo dat ze privacy ervaren. Wij vinden alles best.”

 

Bij regen koken de kampeerders onder dak

In het naastgelegen grasveld is een speeltuintje voor de kleintjes. De toiletvoorzieningen zijn geschikt voor mindervalide mensen. Het warme water en op de camping verbruikte elektrisch is CO2-neutraal. “Het dak ligt vol zonnepanelen.”

Centraal geplaatst tussen de tenten, caravans en campers valt meteen de blokhut op. “Dat is onze recreatieruimte. Daar kunnen de gasten koken, spelletjes spelen, televisie kijken, er staat een oven, een barbecue… Kortom: ‘alles wat je thuis hebt, heb je ook bij ons’.” Wifi, een computer, een droger en een koelbox… de campinggasten mogen alles gebruiken.
minicamping friesland Jistrum flintertun 04

 

Minicamping van de SVR

De Flintertún is een SVR-camping. Natuurlijk, want het concept van vrij recreëren is juist hetgeen de eigenaren deed besluiten een boerencamping te beginnen. Bij een SVR-camping horen lage overnachtingsprijzen. “We krijgen hier geregeld wandelaars op bezoek die toevallig in de buurt waren. Die reageren altijd positief verrast op de kosten. ‘Inclusief???’ vragen ze dan”, glundert Daan.

 

Wensen campinggasten maken het leuk

De gast is koning bij de boerderijcamping. “We hebben bijvoorbeeld een bootje. Is het mooi weer, dan breng ik het voor mijn gasten naar het Burgumer Mar.”

Nog zoiets: “Er kwam hier eens een jonge vrouw die zo minimalistisch mogelijk op vakantie wilde. Ze had alleen een slaapzak en hangmat bij zich. We hadden bij ons op de camping geen grote bomen om die hangmat op te hangen.

We zijn echter op zoek gegaan naar een oplossing en hebben een prachtige plek gecreëerd.”

 

Verrast door de buren

Geweldig voor een camping op het Friese platteland zijn buren die de campinggasten betrekken bij hun hobby. Onverwachts worden vakantiegangers bij De Flintertún wel eens verrast door een rondrit met paard-en-wagen, verse boerenmelk, een uitnodiging te komen kijken bij het lammeren of een excursie ‘uilen ringen’. “Vorige keer gingen er wel twintig mensen mee!”, grijnst Daan, genietend van spontane acties.

 

Inloop- minicamping Jistrum

Voor de recreatie-blokhut ligt een betonplaat. Daar kunnen mensen een vuurtje stoken in de vuurkorf. Twee grote picknicktafels (één voor twaalf mensen en één voor twintig mensen) maken zelfs een familiediner op de camping mogelijk. “Er is wel eens een groep campinggasten die vraagt ‘kunnen we vanavond niet gezamenlijk barbecueën?’ Dat regelen we dan.”

Is het mooi weer dan verschijnt er een bord bij de weg voor voorbijgangers waarop staat dat er ijs, koffie en thee te koop op het beschutte terras bij de blokhut.

 

Je paard kan mee

Komen mensen met een paard, dan mag die staan op het veld naast de ezels. “Er ligt altijd hooi in de schuur. Is het slecht weer, dan hebben we zelfs een stal in bruikleen.”

Honden zijn welkom in overleg. “Er zijn ook gasten die een hondvrije camping zoeken.”

minicamping friesland Jistrum

 

Kamperen langs fietsroute en wandelpaden

Camping De Flintertún trekt vaste gasten, kampeerders die een week tot drie weken blijven en voorbijgangers voor één nacht. Deze laatste groep betreft vooral wandelaars of fietsers op trektocht. De Flintertún ligt bijvoorbeeld aan de Lange Afstand Wandelroute (LAW) ‘Het Zevenwoudenpad’.


SVR-camping De Flintertún, ieswei 13,  9258 CT  Jistrum
open van 1 april tot 1 november

Telefoon: 06 53 570 472, bgg 0512 471 634


website-minicamping-flintertun-jistrum-friesland

Meer weten over deze minicamping in Friesland? Kijk op www.flintertun.nl

 


Ken jij SVR-camping De Flintertún?
Geef je waardering:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (13 votes, average: 3,92 out of 5)
Loading...
Op zoek naar meer overnachtingsmogelijkheden?
Op zoek naar activiteiten in de omgeving van Jistrum?
Op zoek naar evenementen in de regio?
Deel je ervaring met andere belangstellenden:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *