Over de site

Op deze site publiceren we over recreatie en toerisme in Groningen en Friesland. De informatie is helder gerubriceerd zodat je snel ontdekt waar jij vandaag naar toe kunt gaan. Vakantiegangers doen ideeën op, maar ook de inwoners van Friesland en Groningen zelf worden geïnspireerd. Zij wonen in een prachtige, natuur-rijke omgeving.

.

De Groene Ster Kleine Wielen Leeuwarden Zwemmen Spelen Strandjes

Zwemstrandjes en Zwartevoetenpad in De Kleine Wielen

De Groene Ster – oftewel De Kleine Wielen bij Leeuwarden – is leuk voor volwassenen en voor kinderen. Het recreatiepark nabij de stad is openbaar toegankelijk en eigendom van de gemeente Leeuwarden. Er zijn zwemplassen met strandjes, je kunt er vissen, sporten, er is een amfibieënparadijs en een ‘Zwartevoetenpad’.

Groene Ster, Leeuwarden, Kleine Wielen, recreatiepark Leeuwarden

De Kleine Wielen is een parkachtig recreatieterrein met verrassende paadjes langs grasvelden, water en struikgewas. Beklim de uitkijkheuvel die je van ver overal ziet liggen. Hij is herkenbaar aan het bijzondere uiterlijk dat doet denken aan een kikker. Eenmaal op de uitkijkheuvel geklommen, kijk je uit over de zwemplas of je ziet Leeuwarden liggen.

 

Groene Ster, Leeuwarden, Kleine Wielen, recreatiepark Leeuwarden

 

Goede toiletvoorzieningen in de Groene Ster

De Kleine Wielen ligt namelijk vlakbij de stad; tussen Camminghaburen en Tytsjerk; tussen de Rijksstraatweg en het spoor Groningen-Leeuwarden; naast de dierentuin Aqua Zoo.

Wetterskip Fryslân is verantwoordelijk voor de kwaliteit van het zwemwater. Natuurvriendelijke oevers en een uniek doorspoelsysteem zorgen voor helder water waarin vissen, insecten en amfibieën zich thuis voelen en blauwalg bijna nooit voorkomt. In het waterrijke gebied zijn drie zwemlocaties afgebakend. Daarbij zijn drie strandjes aangelegd, met speeltoestellen, bankjes en toiletvoorzieningen.

 

Gratis recreatievoorziening

vlakbij de stad

 

De Kleine Wielen is gratis toegankelijk. Behalve een geliefde recreatieplek voor kinderen, jongeren, ouderen en sporters, worden delen van het terrein ook geregeld verhuurd als festivalterrein. In het weekend komen er altijd veel mensen naar de Kleine Wielen. Door de week kun je er avontuurlijk dwalen.

Naturisten blij met naaktstrand

Een van de drie stranden is benoemd tot naaktstrand. Een zonnedijk onttrekt de badgasten aan het oog van nieuwsgierige voorbijgangers. Het naturistenstrand is via twee ingangen bereikbaar, maar zo ingericht dat je er echt naar toe moet om er te komen.

 

 

Groene Ster, Leeuwarden, Kleine Wielen, recreatiepark Leeuwarden

 

En aan de overkant

is er voor de honden

een eigen hondenstrand

 

Gescheiden van het water waarin mensen zwemmen is er in De Kleine Wielen een vierde strandje waar honden mogen zwemmen. Dit strand bereik je via de zuidkant van het terrein, waar ook nog twee parkeerplaatsen zijn (Woelwijk). Het strand ligt in een hondenlosloopgebied. Het hondengebied en recreatieterrein zijn met elkaar verbonden via een aantal bruggetjes.

 

Amfibieënparadijs en Zwartevoetenpad

Voor kinderen is er een amfibieënparadijs. Met hoogteverschillen is een deel van de Kleine Wielen een ideale biotoop voor amfibieën gecreëerd. Dankzij staptegels in het water kun je daar van dichtbij kikkers, padden en salamanders bekijken. Er is ook een blotevoetenpad ingericht. Het kreeg de naam ‘Zwartevoetenpad’. Wie over het pad loopt op blote voeten kan veertig verschillende soorten ondergrond ervaren. 

Kleine Wielen Leeuwarden recreatie Friesland gratis
Kleine Wielen Leeuwarden recreatie Friesland gratis
Kleine Wielen Leeuwarden recreatie Friesland gratis


De Kleine Wielen

Openbaar toegankelijk

Adres: Groningerstraatweg, 8926 XC Leeuwarden

 

Kleine Wielen Leeuwarden recreatie Friesland gratis


Ken jij recreatieterrein De Kleine Wielen?
Geef je waardering:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 votes, average: 4,00 out of 5)
Loading...
Op zoek naar meer buitenactiviteiten?
Op zoek naar meer zwemlocaties?
Op zoek naar meer wandellocaties?
Deel je ervaring met andere belangstellenden:

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *