Over de site

Op deze site publiceren we over recreatie en toerisme in Groningen en Friesland. De informatie is helder gerubriceerd zodat je snel ontdekt waar jij vandaag naar toe kunt gaan. Vakantiegangers doen ideeën op, maar ook de inwoners van Friesland en Groningen zelf worden geïnspireerd. Zij wonen in een prachtige, natuur-rijke omgeving.

.

Vakantieuitstapje? Dagje weg met de kids? Kinderfeestje?

Op deze pagina doe je ideeën op voor een fijn dagje uit met kinderen. Zijn ze niet meer te houden en moet je nú een idee hebben? Wil je een kinderfeestje geven, maar weet je even niets meer te verzinnen? Op deze pagina doe je inspiratie op. De pagina vult zich langzaam maar zeker met steeds meer items. Heb jij ook nog leuke suggesties om ouders en verzorgers te inspireren? Stuur je foto en informatie op. Wie weet zie je het hier terug.

 

 

Museum Groningen Openluchtmuseum Het Hoogeland Warffum

In Warffum bevindt zich openluchtmuseum Het Hoogeland. Bezoekers krijgen een authentiek beeld van het dagelijks leven eind negentiende, twintigste eeuw.

 

Zwemmen Esonstad Friesland zwemlocatie Lauwermeer Oostmahorn

Onder aan de dijk bij Oostmahorn (Anjum), ter hoogte van recreatiepark Esonstad, vind je een zwemstrandje aan het Lauwersmeer. Links is een surfstrand en zijn toiletvoorzieningen. Rechts is ruimte voor iedereen die van zonnebaden en water houdt.

 

Bloemen zelfpluktuin Kollum

In de zomer pluk je eigen bos bloemen in de zelfpluktuin, het Bloemenparadyske in Kollum. Dagelijks staan tevens boeketten in de verkoopkar bij de weg.

 

Blotevoetenpad Opende

Aan beide kanten van het blotevoetenpad bij Opende is een parkeerplaats. Aan de kant van de Kaleweg is een strandje, bij Peebos een horecavoorziening.

 

Educatief natuurgebied Curringherveld in Kornhorn

Het Curringherveld is een natuurgebied bij Kornhorn. De werkgroep C&HEK stelt er cultuur, historie en educatie centraal. Leuk voor kinderen en gezinnen.

 

Natuurmuseum Fryslân in Leeuwarden

Het Natuurmuseum Fryslân is een museum voor kinderen, ouders en grootouders. Een leuk dagje uit voor iedereen die van dieren, planten en de natuur houdt.

 

Overdekt zwembad De Wetterstins in Burgum

De Wetterstins, zwembad Burgum, heeft beperkte openingsuren voor recreatief zwemmen, maar is met name op zondag van 9.30 tot 15.00 uur geopend.

 

Speelbos Hossebos Drogeham

Speelbos Hossebos in Drogeham is een verrassing die je niet wilt missen. Lekker spelen, springen en klauteren bij water en bos. Er zijn zes speelpoelen.

 

Wandelbos Veenklooster Fogelsangh State

Fogelsangh State in Veenklooster is een voormalig buitenhuis. Het parkachtige bos bij de monumentale woning is open voor publiek.

 

Zwemmen in natuurwater bij Jistrum

Wil je in Jistrum zwemmen, dan kun je naar het strandje gaan aan de noordkant van het Burgumer Mar. ‘Swemmersplak’ Blauwhoek.