Over de site

Op deze site publiceren we over recreatie en toerisme in Groningen en Friesland. De informatie is helder gerubriceerd zodat je snel ontdekt waar jij vandaag naar toe kunt gaan. Vakantiegangers doen ideeën op, maar ook de inwoners van Friesland en Groningen zelf worden geïnspireerd. Zij wonen in een prachtige, natuur-rijke omgeving.

.

Museum Leeuwarden Friesland Keramiekmuseum Princessehof

Keramiekmuseum Princessehof heeft een collectie van wereldformaat

Het Princessehof Leeuwarden is het keramiekmuseum van Nederland. Met een collectie van wereldformaat vertelt het Princessehof verhalen over keramiek uit Azië en Europa en neemt het de bezoeker mee langs historische tijdperken. De bezoeker geniet van de kerncollectie Chinees keramiek, dat dateert uit 2800 v Chr., tegels en vaatwerk uit het Midden Oosten of van Europese topstukken uit de Jugendstil en Art Déco-periode.


Keramiekmuseum Leeuwarden Princessehof

 

Het museum heeft daarnaast steeds wisselende exposities. Hierin wordt ook regelmatig hedendaagse en eigentijdse keramiek getoond dat steeds meer een brug vormt tussen het oude ambacht van keramisten en de moderne technologische ontwikkelingen.

 

Stadspaleis Princessehof

Het historische stadspaleis in de binnenstad van Leeuwarden dateert uit 1693 en bevat nog restanten uit de 15de eeuw. In het verleden was het de residentie van prinses Maria Louise van Hessen-Kassel, waarnaar het museum later is vernoemd. De Nassaukamer in het museum toont de in barok ingerichte eetkamer van de prinses.

Keramieke hebbedingetjes

In het Princessehof vindt je bovendien de mooiste cadeauwinkel van Leeuwarden! Van traditionele Friese tegels en leuke keramische hebbedingetjes tot uniek design van gevestigde en aanstormende ontwerpers. Ook liefhebbers van kunstboeken zijn hier aan het juiste adres. Voor een bezoek aan de winkel is een museumkaartje niet nodig.
In de theesalon van het stadspaleis kunt u genieten van een kopje thee of koffie geserveerd met diverse lekkernij.

Keramiekmuseum Leeuwarden Princessehof

 

Bezoek je de Princessehof combinatie met het Fries Museum, dan ontvang je korting op het entreebewijs.

 


 

Keramiekmuseum Princessehof

Grote Kerkstraat 11, 8911 DZ Leeuwarden – telefoon 058-2948958

www.princessehof.nl; info@princessehof.nl

Geopend van dinsdag tot en met zondag van 11.00 tot 17.00 uur.


 

Was jij al eens in keramiekmuseum Princessehof?
Geef je waardering:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 3,00 out of 5)
Loading...
Op zoek naar meer binnenactiviteiten? Klik hier
Op zoek naar meer kunst en cultuur? Klik hier
En deel je ervaring:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *