Over de site

Op deze site publiceren we over recreatie en toerisme in Groningen en Friesland. De informatie is helder gerubriceerd zodat je snel ontdekt waar jij vandaag naar toe kunt gaan. Vakantiegangers doen ideeën op, maar ook de inwoners van Friesland en Groningen zelf worden geïnspireerd. Zij wonen in een prachtige, natuur-rijke omgeving.

.

Niets te doen voor jongeren in het buitengebied? Bekijk het!

Op vakantie in Friesland of Groningen? Ontdek hier activiteiten voor jongeren in de regio… Jeugd houdt van actie. Een vakantie op het Friese of Groningse platteland is misschien niet het eerste waar 12 tot 18-jarigen aan denken. Toch is er heel wat voor hen te beleven. En dan hoef je niet alleen te denken aan zeilen op de Friese meren. 

 

Sportieve activiteiten tijdens jou vakantie op het platteland

Als je je oren en ogen goed de kost geeft, blijkt ook voor deze leeftijdsgroep genoeg interessants te ondernemen. Wij maken het leraren van uitwisselingsstudenten, ouders van gezinnen met kinderen in uiteenlopende leeftijdgroepen en de jongeren zelf gemakkelijk. Alles wat wij tegen komen in de regio en waarvan wij denken: dat is best leuk voor stoere jongens en meiden, vinken we aan voor deze pagina. Klik op de icoontjes op bovenstaande kaart en laat je verrassen.

 

Museum Fries Landbouwmuseum Friesland Earnewâld historie Fryslân

In het Fries Landbouwmuseum in Earnewâld maak je kennis met tweeduizend jaar Friese, agrarische geschiedenis.

 

Museum Groningen Openluchtmuseum Het Hoogeland Warffum

In Warffum bevindt zich openluchtmuseum Het Hoogeland. Bezoekers krijgen een authentiek beeld van het dagelijks leven eind negentiende, twintigste eeuw.

 

Zwemmen Esonstad Friesland zwemlocatie Lauwermeer Oostmahorn

Onder aan de dijk bij Oostmahorn (Anjum), ter hoogte van recreatiepark Esonstad, vind je een zwemstrandje aan het Lauwersmeer. Links is een surfstrand en zijn toiletvoorzieningen. Rechts is ruimte voor iedereen die van zonnebaden en water houdt.

Verhuur van kano’s en sups bij Dûke-Lûk in Feanwâldsterswâl

Hotel-café ’t Dûke-Lûk in Feanwâldsterwâl heeft ook een tak kanoverhuur. Er zijn ook sups en (fluister)boten beschikbaar voor je tocht door ’t Bûtenfjild.

 

Burgum (overdekt) zwembad De Wetterstins

De Wetterstins is het overdekte zwembad in Burgum. Er zijn beperkte openingsuren voor recreatief zwemmen (baantjes zwemmen) en op zondag vrij zwemmen van 9.30 tot 15.00 uur geopend.

 

Lekker buiten zwemmen in natuurwater Jistrum

In Friesland zijn diverse locaties waar je kunt zwemmen in open water. Bij Jistrum is een strandje aan de noordkant van het Burgumer Mar: zwemlocatie Blauwhoek.

 

Kano- en roeibootverhuur in De Westereen bij camping De Zilveren Maan

Er is een bootverhuur bij camping De Zilveren Maan.Vanaf deze locatie aan de Nije Feart kano, roei of motor je in verschillende richtingen.

 

Zwemmen bij voormalige zandwinput Eeltsjemar in Rinsumageest

Kom eens zwemmen bij Rinsumageest Eeltsjemar. Het meer en strand bij de voormalige zandwinput is een geliefde zwemlocatie voor jong en oud.