Over de site

Op deze site publiceren we over recreatie en toerisme in Groningen en Friesland. De informatie is helder gerubriceerd zodat je snel ontdekt waar jij vandaag naar toe kunt gaan. Vakantiegangers doen ideeën op, maar ook de inwoners van Friesland en Groningen zelf worden geïnspireerd. Zij wonen in een prachtige, natuur-rijke omgeving.

.

Zwemmen Friesland – ‘swemmersplak’ Blauwhoek Jistrum

Jistrum heeft strandje aan de noordkant van Burgumer Mar

In natuurgebied Blauwhoek bij Jistrum is in 2013 een natuurlijke zwemlocatie ingericht. Hier gaat men vanuit Jistrum zwemmen in het Burgumer Mar. Vanuit het dorp loop of fiets je er naartoe via de Marwei. Er heen varen kan alleen met kleine bootjes. Hoe dichter je bij het ‘swimmersplak’ komt, hoe ondieper het wordt.

 

Zwemmen in Friesland, Swemmersplak Jistrum, zwemmen in open water Friesland

 

Zwemmen in Friesland, Swemmersplak Jistrum, zwemmen in open water Friesland

Het water dat geschikt is als zwemwater is afgebakend met een balletjeslijn. Daardoor weet je waar je veilig kunt zwemmen.

De provincie controleert geregeld de kwaliteit van het zwemwater. Bij warm weer, en de wind uit een bepaalde hoek, kan het namelijk zomaar zo zijn dat er blauwalg in het water komt. Daar zou je ziek van kunnen worden. Op de website www.zwemwater.nl kan men per dag controleren of de waterkwaliteit van ‘Swimplak Blauwhoek’ voldoende is. Is er namelijk blauwalg geconstateerd, dan kun je je misschien maar beter met je badhanddoek neervlijen op het bijgelegen strandje.

Er is geen professioneel toezicht bij deze openbare zwemlocatie. Het is dus belangrijk dat de zwemmers zelf de verantwoordelijkheid nemen om alles na een middagje waterpret opgeruimd achter te laten.

Jistrumers worden ‘Snieskeppers’ genoemd, maar op een zomerse dag bij Blauwhoek zul je je afvragen waarom.


Ken jij het Swemmersplak Blauwhoek?
Geef je waardering:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 votes, average: 4,00 out of 5)
Loading...
Deel je ervaring met je volgers:
Op zoek naar meer buitenactiviteiten? Klik hier
Op zoek naar meer activiteiten voor kinderen? Klik hier
Op zoek naar meer activiteiten voor jongeren? Klik hier

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *