Over de site

Op deze site publiceren we over recreatie en toerisme in Groningen en Friesland. De informatie is helder gerubriceerd zodat je snel ontdekt waar jij vandaag naar toe kunt gaan. Vakantiegangers doen ideeën op, maar ook de inwoners van Friesland en Groningen zelf worden geïnspireerd. Zij wonen in een prachtige, natuur-rijke omgeving.

.

Historische verhalen en monumentale panden leven vandaag

Sommige mensen vinden het ‘stoffig’, anderen krijgen er niet genoeg van: geschiedenis. Voor de laatste groep recreanten zetten we alle items waarbij historie een rol speelt bij elkaar op één pagina. Je vindt informatie over musea, monumenten, historisch interessante panden of verhalen rondom streekgeschiedenis.

 

 


Museum Fries Landbouwmuseum Friesland Earnewâld historie Fryslân

In het Fries Landbouwmuseum in Earnewâld maak je kennis met tweeduizend jaar Friese, agrarische geschiedenis.

 

Museum Friesland Bezoekerscentrum Terp Hegebeintum

In Hegebeintum vindt je de hoogste terp van Friesland. Recreatieve attractie op deze plek is de twaalfde eeuwse kerk op een terp van bijna negen meter hoog. Er is ook gelegenheid koffie te drinken.

 

Museum Groningen Openluchtmuseum Het Hoogeland Warffum

In Warffum bevindt zich openluchtmuseum Het Hoogeland. Bezoekers krijgen een authentiek beeld van het dagelijks leven eind negentiende, twintigste eeuw.

 

Blik Trommel en Oudheden Museum in Niezijl

In het Blik Trommel en Oudheden Museum Niezijl zie je 7000 (!) blikjes + allerlei uit grootmoeders tijd. Hoe langer je kijkt, hoe bijzonderder het wordt.

 

Veenklooster Fogelsangh State

Fogelsangh State in Veenklooster is een voormalig buitenhuis dat is opengesteld voor publiek. Het parkachtige bos bij de monumentale woning is eveneens toegankelijk, behalve in het broedseizoen.

 

Surhuisterveen Museumboerderij Ot en Sien

Bij Museum Ot en Sien in Surhuisterveen heeft  een enorme verzameling attributen uit het begin van de twintigste eeuw.