Over de site

Op deze site publiceren we over recreatie en toerisme in Groningen en Friesland. De informatie is helder gerubriceerd zodat je snel ontdekt waar jij vandaag naar toe kunt gaan. Vakantiegangers doen ideeën op, maar ook de inwoners van Friesland en Groningen zelf worden geïnspireerd. Zij wonen in een prachtige, natuur-rijke omgeving.

.

Museum Friesland Leeuwarden Fries Museum

Fries museum in Leeuwarden: gróót(s) in het centrum

Het Fries Museum is als ‘de huiskamer van Fryslân’, gevestigd in een prachtig nieuw gebouw in het hart van Leeuwarden. Je gaat ernaartoe voor een kop koffie, een origineel cadeautje of een filmbezoek – maar vooral ook natuurlijk voor het museum zelf.
Fries Museum Leeuwarden

 

Ondek het Fries Museum

In het museum ontdek je alles over de elf steden en het platteland, over de haat-liefdeverhouding met het water, over de zoektocht naar het typisch Friese, en over de plek van Friesland in de wereld.

Dans met de mysterieuze Mata Hari. Duik in haar dagboek en ontdek haar trieste lot als mogelijk dubbelspionne.

Strijd met de 16de-eeuwse rebel Grutte Pier tegen de Hollanders of val ten prooi aan zijn enorme zwaard als je geen ‘bûter brea en griene tsiis’ kunt zeggen.

Voel je even de koning of koningin van Friesland met het fonkelende goud en zilver uit de terpen. Of geniet van werk van (wereld)beroemde kunstenaars en slow design van toonaangevende ontwerpers – stoer en duurzaam, met oog voor traditie en vakmanschap.

 

Verzetsmuseum

In het Fries Verzetsmuseum – eveneens onderdeel van het Fries Museum – maak je kennis met de hongerkinderen die werden ondergebracht op het Friese platteland om aan te sterken.

Kom naar Leeuwarden en bezoek een van de vele tentoonstellingen, stort je in een verrassende workshop of kijk mee met een ‘artist in residence’.

Leuk voor kids

Tijdens de schoolvakanties is het een dolle boel in het Fries Museum. Je kunt als een archeoloog potscherven bij elkaar zoeken of bijvoorbeeld een zelfportret schilderen in Gouden Eeuw-stijl.

 

Originele Friese souvenirs

En vergeet niet om een bijzonder souvenir mee naar huis te nemen. In de museumwinkel vind je de leukste cadeaus met een Fries tintje. Zo is er bijvoorbeeld vilten werk van kunstenaar Claudy Jongstra, er zijn handbeschilderde dienbladen uit Hindeloopen, maar je vindt er ook dat ene bijzondere Friestalige kinderboek.

Stoer, stug en eigenzinnig? Ontdek de Fries in jezelf in het Fries Museum.

 

Fries Museum Leeuwarden


Fries Museum

Wilhelminaplein 92, 8911 BS  Leeuwarden

Geopend: dinsdag tot en met zondag 11.00 tot 17.00 uur


 

Was jij al eens in het Fries Museum?
Geef je waardering:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4 votes, average: 3,25 out of 5)
Loading...
Op zoek naar meer binnenactiviteiten? Klik hier
Op zoek naar meer historische attracties? Klik hier
En deel je ervaring:

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *