Over de site

Op deze site publiceren we over recreatie en toerisme in Groningen en Friesland. De informatie is helder gerubriceerd zodat je snel ontdekt waar jij vandaag naar toe kunt gaan. Vakantiegangers doen ideeën op, maar ook de inwoners van Friesland en Groningen zelf worden geïnspireerd. Zij wonen in een prachtige, natuur-rijke omgeving.

.

Fietsroute Friesland Dokkum-Kollumerzwaag-Dokkum 26 km

Ken jij deze fietsroute vanuit Dokkum?
Geef je waardering:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 3,00 out of 5)
Loading...
Deel je ervaring onder aan deze pagina
Op zoek naar meer fietsroutes? Klik hier
Op zoek naar meer buitenactiviteiten? Klik hier
Op zoek naar  horecagelegenheden in de buurt? Klik hier

Op een mooie voorjaarsdag op de fiets door Noordoost-Friesland

Henk Aartsma fietste op een van de eerste voorjaarsdagen in het jaar door Noordoost-Friesland, vanuit Dokkum richting Kollumerzwaag. Hij schetst met zijn filmpje een mooi beeld van de omgeving rondom de Strobosser Trekvaart.

Het landschap is nog kaal, de bomen zijn nog niet in blad. Het zonnetje is echter al best wel warm en de vogels laten weer van zich horen.

Geniet mee met de foto’s van Henk Aartsma.

https://youtu.be/tHUpbSBrQ0k

 

 

 

Waar ligt Kollumerzwaag, ten opzichte van Dokkum?
Kollumerzwaag ligt in Noordoost-Friesland, in gemeente Kollumerland. Dokkum ligt in Dongeradeel en is één van de elf Friese steden. Kijk op de kaart.

 

 

Download hier de fietsroute Dokkum-Kollumerzwaag-Dokkum. Je hoeft geen persoonlijke gegevens achter te laten.Download het gpx-bestand op je computer of mobiele apparaat. Importeer het in Google Maps (My Maps) of bijvoorbeeld in de app OruxMaps. Tip: je moet het gpx-bestand eerst uit het ZIP-bestand halen. Daarvoor heb je soms een aparte applicatie nodig.

Fietsroute Dokkum-Kollumerzwaag

Noordoost-Friesland is een prachtige fietsprovincie. Een fijnmazig wegennetwerk zorgt voor talloze fietsopties. De hier beschreven route is een van de mogelijkheden om Noordoost-Friesland, zuidoostelijk van Dokkum, te ontdekken. Lengte: 26 kilometer.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *