Over de site

Op deze site publiceren we over recreatie en toerisme in Groningen en Friesland. De informatie is helder gerubriceerd zodat je snel ontdekt waar jij vandaag naar toe kunt gaan. Vakantiegangers doen ideeën op, maar ook de inwoners van Friesland en Groningen zelf worden geïnspireerd. Zij wonen in een prachtige, natuur-rijke omgeving.

.

Fietste jij al eens deze pontjesroute?
Geef je waardering:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 3,00 out of 5)
Loading...
Of deel je ervaringen onder aan de pagina
Op zoek naar andere fietsroutes in Groningen en Friesland?
Op zoek naar overnachtingsmogelijkheden?
Op zoek naar horecagelegenheden?

 

Ken jij de fietsroute via vijf pontjes in midden Friesland?

Pontjesroute – Midden-Friesland is een waterrijk gebied, waar je heerlijk kunt fietsen. Er varen negen pontjes in deze omgeving. Met vijf ervan is een fietsroute samengesteld die bij de plaatselijke bevolking bekend staat als ‘de pontjesroute’ of ‘De 8 van Grou’. Op onderstaande kaart vind je meer informatie.

Bruin = openbare weg | paars = fietspad | geel = onverhard | oranje = onverhard, gesloten van  1 maart tot 15 juni (broedseizoen) | blauw = route pont

Deze route is niet het gehele jaar te fietsen omdat de pontjes ’s winters niet varen. De route bestaat uit twee lussen; de lange lus is vijfenvijftig kilometer en de korte lus tweeëndertig.

De meeste pontjes beginnen het vaarseizoen met

Pasen. Ze varen tot ruwweg eind september.
In de eerste en laatste maanden van het vaarseizoen vaart de pont meestal alleen in het weekend. In het hoogseizoen vaak iedere dag. Kijk voor actuele en gedetailleerde informatie bij de pontjes zelf, of op de site: ‘De 8 van Grou‘.