Over de site

Op deze site publiceren we over recreatie en toerisme in Groningen en Friesland. De informatie is helder gerubriceerd zodat je snel ontdekt waar jij vandaag naar toe kunt gaan. Vakantiegangers doen ideeën op, maar ook de inwoners van Friesland en Groningen zelf worden geïnspireerd. Zij wonen in een prachtige, natuur-rijke omgeving.

.

Fietsen is leuk met het fietsknooppuntennetwerk

Friesland en Groningen zijn uitmuntende fietsprovincies. Toerfietsen is er aangenaam dankzij het vlakke land en de fijnmazige wegenstructuur. Fietsers zijn hier bovendien relatief veilige verkeersdeelnemers. Er zijn vele fietspaden aangelegd, waardoor fietsers en automobilisten gescheiden van elkaar aan het verkeer deelnemen. Je stelt eenvoudig je eigen route samen via het fietsknooppuntennetwerk dat, ook in Noord-Nederland, overal is uitgezet.

Bruin = openbare weg | paars = fietspad | geel = onverhard | oranje = onverhard, gesloten van  1 maart tot 15 juni (broedseizoen) | blauw = route pont

 

Hulp nodig bij het tonen van het gpx-bestand in je navigatieprogramma? Hulp bij downloaden gpx

 

Veilig fietsen op de fietspaden van Friesland en Groningen

De knooppunten van het fietsknooppuntennetwerk vind je op de borden langs de kant van de weg op alle hoekpunten. Er zijn tevens diverse websites waarmee je je eigen route samenstelt op basis van het fietsknooppuntennetwerk. Verbaas je over het afwisselende landschap in de provincies Groningen en Friesland.

Een handige website voor het samenstellen van de eigen fietsroute vind je bijvoorbeeld op de de website van de Fietsersbond.

Op bovenstaande kaartje zijn een aantal fietsroutes aangegeven die je in onze ogen zeker niet mag missen als je een bezoek brengt aan Friesland en/of Groningen.

Op de kaart worden tevens locaties aangegeven waar je fietsen kunt huren.

En heb je nog tips voor fietsliefhebbers die niet op deze pagina staan vermeld? Laat het weten via onderstaande reactiescherm. Je maakt er toeristen blij mee die een fietsvakantie houden in Friesland of Groningen.