Over de site

Op deze site publiceren we over recreatie en toerisme in Groningen en Friesland. De informatie is helder gerubriceerd zodat je snel ontdekt waar jij vandaag naar toe kunt gaan. Vakantiegangers doen ideeën op, maar ook de inwoners van Friesland en Groningen zelf worden geïnspireerd. Zij wonen in een prachtige, natuur-rijke omgeving.

.

Wandelen Groningen – Snipspoel Kornhorn

De Snipspoel, een pingoruïne

De Snipspoel bij Kornhorn ligt aan de Leidijk, op de hoek bij de Zuiderweg. Het is eigendom van Staatsbosbeheer en een zogenaamde pingoruïne. Naast het water staat een schuilhut, fijn als het regent, uitnodigend voor een picknick.

Een pingoruïne is een overblijfsel van de IJstijd, meer dan 15.000 jaar geleden. Pingo’s waren in de IJstijd heuvels van ijs, bedekt met een laag aarde. Toen het ijs smolt, werden de heuvels gaten. De waterplassen zijn vandaag de dag een paradijs voor insecten, salamanders en kikkers. Er zijn in het noorden vele ping0’s . Lees meer over hun ontstaansgeschiedenis in het verhaal van de pingo in Veenklooster.

Kornhorn Wandelroute

Het Westerkwartier is vooral bekend door zijn kleinschalige coulissenlandschap dat in stand bleef omdat er nauwelijks ruilverkaveling heeft plaatsgevonden.

 

(Marketingorganisatie Er Gaat Niets Boven Groningen)

 


Ken jij in de Snipspoel in Kornhorn?
Geef je waardering:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 3,00 out of 5)
Loading...

Terug?
Klik op het pijltje links boven in je browser
Of klik het tabblad/venster weg via het kruisje
Ga met deze link naar de startpagina (Home) >>>
Deel je ervaring met je volgers:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *