Over de site

Op deze site publiceren we over recreatie en toerisme in Groningen en Friesland. De informatie is helder gerubriceerd zodat je snel ontdekt waar jij vandaag naar toe kunt gaan. Vakantiegangers doen ideeën op, maar ook de inwoners van Friesland en Groningen zelf worden geïnspireerd. Zij wonen in een prachtige, natuur-rijke omgeving.

.

Wandelen Friesland – Het Ritskebos Burgum

Wandelen door het Ritskebos tussen Burgum en Noardburgum

Bij de toegangshekken van het Ritskebos in Noardburgum staan borden. ‘Welkom in het waterwingebied Noardburgum’ leest de bezoeker. Vitens beheert het waterwingebied als een natuurgebied. Dit geeft hen de garantie dat er geen vreemde stoffen terecht komen in het grondwater. Je bent welkom om er te komen wandelen. Het is een afwisselend gebied met loofbos, houtsingels, heideterrein, graslanden en een eendenkooi.

Wandelen Friesland wandelen Groningen

Waterwingebied

Het Ritskebos is een waterwingebied van bijna 17 hectare groot. Drinkwaterproductiebedrijf Vitens pompt er jaarlijks 8,5 miljoen kubieke meter water uit de bodem.

Grondwater is kostbaar. Het zit vele jaren opgeborgen in poreuze bodemlagen, voordat de mensen het omhoog pompen voor consumptie, drinkwater. Het water is op natuurlijke wijze gefilterd door de diverse grondlagen. Hierdoor zijn bacteriën en virussen verdwenen. Kalk, ijzer en mangaan filtert Vitens er nog wel uit. Zo wordt het fris, helder en gezond drinkwater.

Meerdere wandelroutes

Aan de andere kant van de Zomerweg ligt nog een vergelijkbaar waterwingebied, zie kaart Noardburgum. Vanaf het Ritskebos loop je er zo naar toe. Op de informatieborden zijn de wandelroutes aangegeven.

Friesland wandellocaties

fietstocht op vakantie

recreatie fietsen wandelen Friesland

Wandelen paardrijden Noordoost-Friesland


Heb jij hier gewandeld?
Geef je waardering:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 votes, average: 4,00 out of 5)
Loading...

Terug?
Klik op het pijltje links boven in je browser
Of klik het tabblad/venster weg via het kruisje
Ga met deze link naar de startpagina (Home) >>>
Deel je ervaring met je volgers:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *