Over de site

Op deze site publiceren we over recreatie en toerisme in Groningen en Friesland. De informatie is helder gerubriceerd zodat je snel ontdekt waar jij vandaag naar toe kunt gaan. Vakantiegangers doen ideeën op, maar ook de inwoners van Friesland en Groningen zelf worden geïnspireerd. Zij wonen in een prachtige, natuur-rijke omgeving.

.

Beleef avonturen in de frisse buitenlucht

Is het mooi weer, dan wil je natuurlijk niets liever dan naar buiten. Sommigen willen daar iets doen: zwemmen, zonnen, wandelen, golven of bijvoorbeeld een balletje trappen. Anderen willen rust, vogels spotten of vissen. Kanoën, vliegeren, of fotograferen? Allemaal bezigheden voor in de open lucht: op onderstaande kaart zie je precies waar je wezen moet.

 

Museum Friesland Bezoekerscentrum Terp Hegebeintum

In Hegebeintum vindt je de hoogste terp van Friesland. Recreatieve attractie op deze plek is de twaalfde eeuwse kerk op een terp van bijna negen meter hoog. Er is ook gelegenheid koffie te drinken.

 

Museum Groningen Openluchtmuseum Het Hoogeland Warffum

In Warffum bevindt zich openluchtmuseum Het Hoogeland. Bezoekers krijgen een authentiek beeld van het dagelijks leven eind negentiende, twintigste eeuw.

 

 

Zwemmen Esonstad Friesland zwemlocatie Lauwermeer Oostmahorn

Onder aan de dijk bij Oostmahorn (Anjum), ter hoogte van recreatiepark Esonstad, vind je een zwemstrandje aan het Lauwersmeer. Links is een surfstrand en zijn toiletvoorzieningen. Rechts is ruimte voor iedereen die van zonnebaden en water houdt.

 

Verhuur van kano’s en sups bij Dûke-Lûk in Feanwâldsterswâl

Hotel-café ’t Dûke-Lûk in Feanwâldsterwâl heeft ook een tak kanoverhuur. Er zijn ook sups en (fluister)boten beschikbaar voor je tocht door ’t Bûtenfjild.

 

Bloemen zelfpluktuin Kollum

In de zomer pluk je eigen bos bloemen in de zelfpluktuin, het Bloemenparadyske in Kollum. Dagelijks staan tevens boeketten in de verkoopkar bij de weg.

 

Paalkamperen  Twijzel

Weet jij waar je kunt paalkamperen? Reserveren kun je deze plekken niet, er gratis staan wel. Er is een paalkampeerterrein bij Frytsjam in Twijzel.

 

Blotevoetenpad Opende

Aan beide kanten van het blotevoetenpad bij Opende is een parkeerplaats. Aan de kant van de Kaleweg is een strandje, bij Peebos een horecavoorziening.

 

De Westereen  Kanoverhuur bij De Zilveren Maan

In De Westereen is er een boot- en kanoverhuur bij camping De Zilveren Maan.Vanaf deze locatie aan de Nije Feart vaar je verschillende richtingen uit.

 

Drogeham Hossebos, speelbos Staatsbosbeheer

Speelbos Hossebos in Drogeham wil je niet missen. Kinderen kunnen er heerlijk spelen, springen en klauteren bij water en bos. Er zijn zes speelpoelen. Vrij toegankelijk.

 

Jistrum zwemmen buitenwater

Wil je zwemmen in buitenwater? Dat kan bij Jistrum. Er is een strandje aan de noordkant van het Burgumer Mar.  De zwemlocatie heet Blauwhoek.

 

Kornhorn natuurgebied Curringherveld

Het Curringherveld is een natuurgebied bij Kornhorn. De werkgroep C&HEK stelt er cultuur, historie en educatie centraal. Leuk voor kinderen en of eigenlijk het hele gezin.

 

Rinsumageest: zwemmen bij voormalige zandwinput Eeltsjemar

Kom eens zwemmen in  bij de Eeltjsemar in Rinsumageast. Het meer en strand bij de voormalige zandwinput is een geliefde zwemlocatie voor jong en oud.

 

Veenklooster Fogelsangh State

Fogelsangh State in Veenklooster is een voormalig buitenhuis. Het parkachtige bos is open voor publiek en het museale huis is sinds 2015 van binnen te bezichtigen.