Over de site

Op deze site publiceren we over recreatie en toerisme in Groningen en Friesland. De informatie is helder gerubriceerd zodat je snel ontdekt waar jij vandaag naar toe kunt gaan. Vakantiegangers doen ideeën op, maar ook de inwoners van Friesland en Groningen zelf worden geïnspireerd. Zij wonen in een prachtige, natuur-rijke omgeving.

.

Waarnaartoe ga jij als het regent? Van alles onder dak!

Je bent op de hoogte van alle leuke locaties in de buurt, en toch… op die regenachtige dag dat je wat leuks moet verzinnen, kom je maar niet op het juiste idee. Pak de site van het Online Toeristenbureau er bij en doe inspiratie op.

 

 

Museum Fries Landbouwmuseum Friesland Earnewâld historie Fryslân

In het Fries Landbouwmuseum in Earnewâld maak je kennis met tweeduizend jaar Friese, agrarische geschiedenis.

 

Museum Friesland Bezoekerscentrum Terp Hegebeintum

In Hegebeintum vindt je de hoogste terp van Friesland. Recreatieve attractie op deze plek is de twaalfde eeuwse kerk op een terp van bijna negen meter hoog. Er is ook gelegenheid koffie te drinken.

 

Museum Groningen Openluchtmuseum Het Hoogeland Warffum

In Warffum bevindt zich openluchtmuseum Het Hoogeland. Bezoekers krijgen een authentiek beeld van het dagelijks leven eind negentiende, twintigste eeuw.

 

Wisselexpostie van Stichting Keunstkrite in Buitenpost

Bekijk de wisselexpositie van Stichting Keunstkrite in de hal van gemeentehuis van Achtkarspelen: schilderijen, keramiek, fotografie, sculpturen en textiel.

Dadaïsme en De Stijl in Museum Dr8888

Museum Dr8888 is een toonaangevend museum voor moderne kunst met werken van o.a. Theo van Doesburg, Kurt Schwitters en Thijs Rinsema (Dadaïsme en De Stijl)

 

Blik Trommel en Oudheden Museum in Niezijl

In het Blik Trommel en Oudheden Museum Niezijl zie je 7000 (!) blikjes + allerlei uit grootmoeders tijd. Hoe langer je kijkt, hoe bijzonderder het wordt.

 

Bezichtiging Monumentaal Buitenhuis Veenklooster Fogelsangh State

Fogelsangh State in Veenklooster is een voormalig buitenhuis. Het parkachtige bos bij de monumentale woning is open voor publiek en ook het huis zelf is te bezichtigen.

 

Museum Surhuisterveen Museumboerderij Ot en Sien

Bij Museum Ot en Sien in Surhuisterveen ga je terug in de tijd. Bewonder een enorme verzameling attributen uit het begin van de twintigste eeuw.

 

Zwembad De Wetterstins in Burgum (overdekt)

De Wetterstins in Burgum is een overdekt zwembad met beperkte openingsuren voor recreatief zwemmen. Met name zondags van 9.30 tot 15.00 uur geopend voor recreatieve zwemmers.