Over de site

Op deze site publiceren we over recreatie en toerisme in Groningen en Friesland. De informatie is helder gerubriceerd zodat je snel ontdekt waar jij vandaag naar toe kunt gaan. Vakantiegangers doen ideeën op, maar ook de inwoners van Friesland en Groningen zelf worden geïnspireerd. Zij wonen in een prachtige, natuur-rijke omgeving.

.

Vakantie in Friesland of Groningen? Ga er op uit

Op vakantie in Friesland of Groningen? Het Online Toeristenbureau geeft recreatieve informatie over het Lauwersmeergebied, de noordoostkant van Friesland en de noordwestkant van de provincie Groningen. Zoek je een minicamping, B&B, restaurant of gezellig terras? Wil je naar een leuk museum? Wil je iets ondernemen met je kinderen of weten waar je kunt wandelen met je hond? Deze site staat vol informatie waarmee jij op weg kunt in een verrassend stukje Nederland.

 

 

Wat ga jij beleven in ongekend Noord-Nederland?

Bekijk via het menu aan de linkerkant de themakaarten. Klik op de symbolen en lees allerlei over recreatie en voorzieningen in Noord-Nederland. Het Online Toeristenbureau doet meer. Je kunt kortingsbonnen downloaden of folders. We interviewen mensen met boeiende verhalen over de streek. Verhalen over zowel de natuur, de historie als de inrichting. Omdat we zelf houden van het buitenleven en een innovatieve levenskijk, stralen veel tips eenvoud, duurzaamheid en originaliteit uit.

Gebruik je vrije tijd  om jezelf weer in balans te brengen. Recreatie, feestjes, kunst en cultuur liggen in onze visie dicht bij elkaar. Het verbaast je misschien hoeveel Noord-Nederland op dit gebied te bieden heeft. Wij vertellen je over de talloze noorderlingen die fantastische locaties beheren waar jij tot rust komt, geniet en verrast wordt.

We bloggen over de regio. Toeristen en recreanten worden geïnspireerd door ondernemers, door de

 

Vakantie in stad…

Vakantie in Friesland en Groningen

 


verhalen van belangenorganisaties of door vrijwilligers die leuke dingen doen op het gebied van toerisme.

 

Vakantie in Friesland en Groningen

 

Of op het platteland

We tonen de onderwerpen geordend, per thema en per categorie. Op de wandelkaarten en vaarkaarten vind je extra informatie. Deze kaarten zijn ook een bron van inspiratie voor niet- wandelaars en niet- bootjesmensen.Recreatie informatie rondom Lauwersmeer

De website ontwikkeld zich voortdurend. Steeds meer berichten geven een al maar breder wordend beeld over de regio. De artikelen zijn min of meer tijdloos. Het Online Toeristenbureau is een up-to-date site met actuele items voor de toerist en recreant.

Ruimte voor evenementen

Natuurlijk hebben we ruimte gemaakt voor tijdgebonden berichten: jij bent op vakantie in Friesland of Groningen en wilt graag weten welke evenementen er in die periode worden georganiseerd. Deze informatie vind je op de pagina ‘evenementen’ in het linker menu.

Grensgebied van Friesland Groningen

Het kan heerlijk zijn een paar weken te verblijven in De Friese Wouden, het Westerkwartier, het Miedengebied, het Lauwersmeer of de Alde Feanen. Het is een belevenis, of je nu je vertier zoekt op het water, tussen de bomen of in een winkelstraat. Ben jij een wandelaar, een fietser of een liefhebber van paardrijden? Kom tot jezelf tijdens een vakantie in Friesland of Groningen.


Leuke campings, minicampings en meer…

Het grensgebied Friesland Groningen is bij uitstek geschikt is voor natuurliefhebbers, rustzoekers en vogelspotters. Kampeerders hebben volop mogelijkheden om de regio te verkennen. Maar voor gemak, comfort en genieten is er ook alle ruimte.

 

Er zijn zeer veel minicampings en boerencampings, en als jij liever naar een camping gaat met een actief recreatieteam voor de kids, kan dat ook. Houd jij van warme kamers en zachte bedden? Wil jij comfortabel op vakantie in Groningen of Friesland? Dat kan. Gastvrije hotels verwennen je graag met een

uitgebreid ontbijt, een heerlijk diner of een gezellig terras. Je kunt in Noord-Nederland ook heel goed overnachten in één van de talloze  Bed & Breakfast’s (‘Bed & Brochje‘ zeggen ze in het Fries) of verspreid liggende vakantiewoningen.  Deze locaties zijn vaak erg sfeervol en verrassend.

 

 

 

Heb jij nog tips voor toeristen?
Ben je een recreant die iets zoekt?
Wij gaan aan de slag met jou respons.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *